Паметник на съветския диктатор Йосиф Сталин бе монтиран на обществено място в

...
Паметник на съветския диктатор Йосиф Сталин бе монтиран на обществено място в
Коментари Харесай

Паметник Сталин бе монтиран в руската република Татарстан

Паметник на съветския деспот Йосиф Сталин бе монтиран на публично място в съветската република Татарстан, съобщи  " ".

Монументът е в двора на частно учебно заведение в град Набережние Челни, който е на 1100 км източно от Москва и до 1988 година носи името на Леонид Брежнев. Официалното разкриване е планувано за пролетта.

" Нека да стане по-топло. Тогава ще разкажем повече за паметника и неговия създател ", съобщи шефът на учебното заведение Максим Евтешин. 

Бронзовата статуя показва някогашния руски водач, седнал на скамейка, по време на диалог с утопичен събеседник.

Евтешин обаче изясни за какво е било взето решение да бъде подложен монумент навръх Сталин. 

" Смятаме, че Йосиф Висарионович стана локомотив в индустриализацията на страната, той съответно я изведе от Великата отечествена война, възвърне националната стопанска система в най-кратки периоди. Всички тези достижения не биха били вероятни без планомерното и изцяло развиване на просветителната система в Съюз на съветските социалистически републики, на което Сталин даде подтик ", аргументира се шефът на частното школо, в което се образоват деца в начална учебна възраст.

Той обаче не разяснява нищо за масовите репресии, стартирани от Сталин и милионите жертви на режима му.

" Страхотно! Сега остава да се появи единствено и някой нов същински Сталин ", написа консуматор на локална обществена мрежа. Други хора обаче показаха задоволството си от самодейността на учебното заведение.

Паметникът явно е въодушевен от статуя от 30-те години, която изобразява по какъв начин Ленин и Сталин седят на скамейка и беседват, отбелязва ДПА.

Повечето от паметниците на Сталин са отстранени по самодейност на Кремъл по време на процеса по десталинизация през 60-те години на предишния век.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР